Het Vrijheidsbeeld in New York

Als ik aan het Vrijheidsbeeld denk, gaan mijn gedachten automatisch naar Ghostbusters II. In deze film spoten ze het Vrijheidsbeeld vol slijm dat reageerde op muziek. Vervolgens liep het Vrijheidsbeeld door de stad, met de Ghostbusters in de kroon. Ondanks deze fijne jeugdherinnering heb ik zelf niet heel veel met het Vrijheidsbeeld. Ik ben er zelfs ook nog nooit geweest! Als je met de Staten Island Ferry gaat, vaar je langs de dame. Vanaf de Brooklyn Bridge heb ik haar ook gezien, maar dan is ze wel erg klein. Wil je de Grande Dame toch van dichtbij bekijken of zelfs heel dichtbij komen? Dan is het goed om een ticket te kopen!

Tickets Vrijheidsbeeld

Koop tickets voor het Vrijheidsbeeld & Ellis Island hier:
TICKETS VOOR HET VRIJHEIDSBEELD & ELLIS ISLAND.

Vrijheidsbeeld in New York

Feiten over het Vrijheidsbeeld

Nog even de droge feitjes op een rij. Altijd goed om interessant te doen, op het moment dat je voor het Vrijheidsbeeld staat met vrienden. De Statue of Liberty, of eigenlijk “Mademoiselle Liberte”, was een cadeau van de Franse regering als herinnering aan het wapenbroederschap die ze hadden tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Je zou verwachten dat ze met open armen dit cadeau zouden aannemen, maar dat was niet zo. Ze wilden het eigenlijk helemaal niet hebben! Pas toen het beeld richting Boston zou gaan, wilde New York het toch wel hebben. Het voetstuk moesten ze wel zelf betalen. Lekker dan, krijg je een cadeau, moet je zelf een groot gedeelte betalen. Gekke Fransen. In 1986 is het Vrijheidsbeeld nog eens flink onder handen genomen, want ze stond er toen ook al 100 jaar.

Andere feitjes op een rij:

– Zonder voetstuk is het Vrijheidsbeeld 46 meter hoog
– Ze weegt 225 ton
– Gustave Eiffel -je weet wel, die van de Eiffeltoren- maakte het geraamte
– Na 354 treden sta je boven in de kroon en kun je naar buiten kijken
– Je kunt het eiland bezoeken van 08:30 tot 16:00 uur

Mag ik het Vrijheidsbeeld ook in?

Ja dat kan weer! Als je tickets koopt voor het Vrijheidsbeeld koop je meestal een ticket voor de overtocht en bezoek aan het eiland waar het vrijheidsbeeld op staat. Wil je vervolgens het voetstuk en/of de kroon in, dan heb je daar aparte kaartjes voor nodig. Tickets voor de kroon zijn vaak ver van te voren uitverkocht, dus wel even goed checken of ze nog beschikbaar zijn als je dit echt heel graag wilt!

Voetstuk bezoeken

Wil het voetstuk op (toch wel even 215 tredes die je moet trotseren), DAN KUN JE HET BESTE DEZE TICKETS NEMEN.

Kroon bezoeken

Wil je de kroon bezoeken, PROBEER DAN JE TICKETS HIER TE KRIJGEN. Zoals ik al schreef: de kans dat het uitverkocht is, is aanwezig. Dus boek op tijd!

De Kroon van het Vrijheidsbeeld bezoeken

Moet ik er heen?

Dat is een moeilijke vraag! Als je echt heel graag aan de onderkant van de Statue of Liberty wilt staan, moet het misschien op je to-do lijstje staan. Wil je het Vrijheidsbeeld toch bekijken? Dan is het gratis alternatief ook prima en erg leuk: een tochtje met de STATEN ISLAND FERRY. Hij stopt niet bij het eiland van het Vrijheidsbeeld, maar vaart er dicht genoeg bij langs om haar prima te bekijken vanaf het dek.

Hoe kom ik er?

Met de pond, zoals gezegd. Hoe kom je bij de pond? Met metro 4 of 5 naar Bowling Green.

Dit vind je ook leuk
New York Public Library
Lees meer

New York Public Library

De New York Public Library voelt eigenlijk helemaal niet als een attractie. Want het is natuurlijk nog steeds…
Apple Store aan 5th Avenue in New York
Lees meer

Apple Stores in New York

Naast New York fan, ben ik een ontzettende Apple Fanboy! Zo zeg ik afspraken af om een keynote…
M&M Store New York
Lees meer

M&M’s World in New York

Alles in New York is groter. Tenminste, zo lijkt het. Dus als je dan op zoek gaat naar…
Grand Central Terminal
Lees meer

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal? Heet dat niet Grand Central Station? Nou, sterker nog: beide is prima! Er zijn namelijk…