Een wedstrijd van de New York Yankees

Of je nu wel of niet van sport houdt, een wedstrijd bezoeken van de New York Yankees moet absoluut(!!) op je to-do lijst staan als je in New York bent. Tenminste, als ze in dat deel van het seizoen spelen natuurlijk. Een middagje honkbal kijken in het Yankee Stadium is een uitje wat je niet snel zult vergeten.

Tickets kopen

Voordat je naar een wedstrijd van de Yankees kunt, heb je natuurlijk tickets nodig. Je kunt ze bij de Yankees Fanstore kopen in New York zelf (wat ik toen gedaan heb), of je kunt ze van te voren kopen. Wel iets makkelijker, want dan heb je geen stress en de kaartjes al in de pocket! Beide werkt prima trouwens. Op de gelinkte website kun je op een kaart kiezen waar je wilt zitten. Ik zat toen in sectie 212. Dat zijn zeker niet de duurste kaartjes en ik vond dat we een prima zicht hadden op alles. Sowieso is er een groot scoreboard waar alles op te volgen is. En dat scoreboard is groot!

Tickets New York Yankees kopen?
KOOP HOOR JE TICKETS VOOR EEN WEDSTRIJD VAN DE NEW YORK YANKEES.

Yankee Stadium

Zoals gezegd kocht ik in de zomer van 2016 de kaartjes bij de Yankees Fanshop vlak bij Times Square. Het meisje achter de toonbank was een absolute Yankees fan en wist mij dan ook prima te vertellen waar de beste plekken waren. Terwijl ik dacht dat ik prima plekken op de kaart had uitgezocht, wist zij mij te vertellen dat iets verder weg een nog beter plek was voor minder geld. Dan heb ik een beter uitzicht. Wie was ik om dat tegen te spreken? Kaartjes betaald met creditcard en 5 minuten later wandelen we de Yankees store uit. Met hardcopy tickets en natuurlijk twee Yankees petjes. Want zeg nou zelf: je kunt niet naar een wedstrijd van de Yankees zonder een Yankees pet.

Dear Good Morning en Siegfried bij de Yankees

Naar Yankee Stadium

Yankee Stadion MetroYankee Stadium ligt niet op Manhattan, het ligt in The Bronx. Wij gingen op de dag van de wedstrijd naar Yankee Stadium met de metro. Je kunt ook met de taxi gaan, maar de metro is veel handiger, want die stopt namelijk letterlijk naast het stadion. De groene 4 en oranje B & D stoppen letterlijk voor de deur. Je loopt het trapje af en je staat bij het stadion. Wel even kijken welke ingang je moet hebben. Het Yankee Stadium is behoorlijk groot en boven alle ingangen staat groot aangegeven welk nummer het is. Prima te doen dus!

Yankee Stadium zelf

Zoals bij alle grote attracties in New York, heb je hier natuurlijk ook een rij waar ze je bagage controleren en waar je door een detectie poortje moet lopen. We waren ruim op tijd naar de wedstrijd gegaan, dus we hadden alle tijd. Binnen 10 minuten waren we door de rij en stonden we in het stadion. Yankee Stadium is van buiten en binnen enorm indrukwekkend. Zodra je het stadion in loopt, kun je over snacks halen. Je hoeft niet bang te zijn dat je jezelf helemaal moet volladen en dan pas naar de je stoelen kan, tijdens de wedstrijd loopt iedereen af en aan met eten en drinken. Vergis je niet: een wedstrijd duurt zomaar een uurtje of 3 a 4.

Yankees Stadium gezien vanaf rij 210

De wedstrijd

Ok, eerlijk toegeven: ik had helemaal geen verstand van baseball. De eerste 20 minuten zat ik ook te kijken naar iets waarvan ik eigenlijk niet begreep wat ze aan het doen waren! Gedurende de wedstrijd werd het steeds duidelijker en daardoor ook interessanter! De 4 uren vlogen voorbij en in het laatste uur was het ontzettend spannend. Het grote scorebord houdt je constant op de hoogte van alles wat er gebeurd. Daarnaast worden de pauzes en wisselingen opgevuld met spelletjes, kiss-cams en video’s van de spelers van de Yankees. Een bezoekje aan het stadion is echt een familie aangelegenheid. Veel gezinnen die met de kinderen naar het stadion komen. En meestal zijn de kinderen nog enthousiaster over hun favoriete speler dan de ouders. Zoveel mensen die genieten van de sport maakt het ook heel gezellig om te zijn. Wij hadden geluk dat het heel mooi weer was, waardoor het heerlijk vertoeven was.

Hotdogs eten bij de Yankees

Een echte aanrader!

Van de 10 keer dat ik nu in New York ben geweest, was dit misschien wel het leukste wat ik heb gedaan. Het is een absolute aanrader om een wedstrijd van de Yankees bij te wonen. Ben je in New York op het moment dat de Yankees een thuiswedstrijd spelen, dan zou ik absoluut kaartjes halen. Een middag uit om niet snel te vergeten!

Kaartjes kopen

Nu alvast tickets halen? Dat kan! Koop hier makkelijk je tickets online.

Dit vind je ook leuk
Lees meer

Top of the Rock

Ondanks dat het een must-see is en veel mensen er wel van gehoord hebben van , vind ik…
Chelsea Market in New York
Lees meer

Chelsea Market

De derde keer dat ik naar New York ging, ging de vriendin van een van mijn beste vrienden…
new-york-knicks-at-madison-square-garden
Lees meer

The New York Knicks

Eén van mijn leukste New York experiences was het bijwonen van een Knicks wedstrijd. Ja zeker, The New…