Het weer in New York

Het blijft altijd een lastig onderdeel van de reis: hoe is het met het weer? Is het lekker, valt er regen of misschien zelfs sneeuw? En hoeveel invloed heeft het weer op een fijne reis? Het is sowieso verstandig om het weer en de temperaturen in de gaten te houden, want die kunnen nog wel eens verschillen per dag!

Warme maanden

In de maanden juli en augustus kan de temperatuur in Manhatten met gemak boven de 35 graden komen. En in zo’n stad met veel beton kan het dan verrekte warm zijn. Goed om dan even over je kleding na te denken! Wel een voordeel: ze hebben bijna overal airco, dus is het lopen in de stad je even te heet, dan wandel je een winkel binnen waar je even kan afkoelen. Ook in de schaduw onder een boom liggen in Central Park is een prima optie!

Het weer in New York

Koude maanden

De maanden januari en februari kunnen heel koud zijn in New York. De kans op sneeuw is dan ook het grootst. En sneeuwen kan het dan zeker! Ga je dan naar New York, zorg dan voor flink warme kleding.

Gemiddelde temperaturen per maand

Dit is een overzichtje van gemiddelde temperaturen in New York per maand. Deze informatie komt van weeronline.nl. Het geeft je een beeld hoe het weer kan zijn in de maand dat jij naar New York gaat. Persoonlijk zou ik ook even een paar sites in de gaten houden qua weersverwachting. Denk bijvoorbeeld aan: The Weather Channel

Januari – max: 3 min: -4
Februari – max: 4 min: -3
Maart – max: 9 min: 1
April – max: 16 min: 6
Mei – max: 21 min: 12
Juni – max: 26 min: 17
Juli – max: 29 min: 20
Augustus – max: 28 min: 19
September – max: 24 min: 16
Oktober – max: 18 min: 9
November – max: 12 min: 4
December – max: 6 min: -1

Ik heb New York eigenlijk in elke maand wel eens gezien en alles heeft wel iets! Is het warm, dan leef je veel buiten en op terrasjes. Is het kouder, dan doe je een dikke trui onder je jas en blijft de stad nog net zo mooi. En een beetje sneeuw heeft ook iets magisch. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Elke maand heeft wel iets

Elke maand heeft wel iets bijzonders in New York. Zo waren wij zelf in januari in The Big Apple en hebben we genoten van een heerlijk zonnetje en zaten we zonder jas op een terras in Central Park! Een week daarvoor lag de sneeuw nog manshoog in de straten. Ook hebben we temperaturen meegemaakt van 30+ met een hoge luchtvochtigheid. Niet ideaal, maar bracht ook wel weer iets speciaals. Oktober 2012 was tot nu toe de beste periode. Lekker weer om buiten te zitten, af en toe een buitje (dat was dan wel weer iets minder), maar over het algemeen prima. Ga je een maand later, dan zit je midden in de herfst met haar mooie kleuren in Central Park.

Laten we eerlijk zijn: New York is natuurlijk meer dan alleen het weer. Ga je veel in de stad lopen en proberen te zien, dan is het zeker fijn dat het weer meewerkt. Ons advies is dan om ergens in september of oktober je reis te boeken. De kans op lekker weer is dan het grootst. Heb je geen problemen met de warmte? Dan eind augustus!

Dit vind je ook leuk
reisgidsen New York
Lees meer

Reisgidsen over New York

Als je dan je reis naar New York hebt geboekt, is het tijd voor ultiem voorpret! Dat betekent…
Business Class bij KLM
Lees meer

Business Class naar New York

Ik heb een uitgebreid verhaal geschreven over mijn vliegangst en hoe ik zo comfortabel mogelijk naar New York…