WiFi in New York

Kunnen we nog zonder internet? Eigenlijk niet! Al helemaal niet als je in New York loopt en je net het adres van dat ene leuke restaurantje wilt opzoeken om te gaan lunchen. Het is niet zo dat heel New York vol met WiFi punten hangt, dus het is even zoeken. Hier een paar tips als je echt heel graag even je email wilt checken.

WiFi in New York

Starbucks is je vriend

Een van mijn favoriete plekken om even snel op internet te gaan is Starbucks. Het is namelijk ook de perfecte plek om een pitstop te maken. Dus koffie of water halen, misschien zelfs een bagel of iets zoets en direct op internet. WiFi bij Starbucks is altijd prima. Daarnaast is Starbucks echt prima te vinden in New York: +/- 225 winkels in Manhattan. Mwah, die zijn moeilijk te missen ;).

Oude telefooncel

Niemand gebruikt meer een telefooncel om te bellen, maar toch heeft New York er nog ongeveer 12.000 staan. Daar hebben ze een prima plan voor bedacht: we bouwen ze om naar WiFi punten. Als je in de buurt van zo’n punt bent (niet te ver weg gaan staan, anders heb je geen ontvangst), dan heb je daar ook gratis WiFi.

WiFi op metrostations

Ook op sommige metro stations is prima WiFi te verkrijgen. Niet overal, maar meestal staat het aangegeven voordat je het station in loopt. Wel goed om te weten is dat de WiFi het alleen op het station doet. Ga je de metro in, dan is het afgelopen met de pret.

Apple Stores

Ook een van mijn favoriete plekken om even wat WiFi te lenen is een Apple Store. Daar is ook altijd een prima en gratis WiFi netwerk, waar je even gebruik van kan maken. KLIK HIER ALS JE WILT WETEN WAAR JE ALLEMAAL EEN APPLE STORE KUNT VINDEN IN NEW YORK. Dat zijn er ook weer genoeg. En laten we eerlijk zijn: als je echt heel graag je email wilt checken, is het prima om een blokje extra te lopen.

Weet wat je doet!

Het is wel verstandig om in de gaten te houden wat je doet op zo’n openbaar netwerk. Je weet namelijk niet wie mee kijkt. Misschien is internetbankieren niet het meest verstandige om te doen. Maar even een Whatsappje sturen of Google Maps gebruiken moet geen probleem zijn. Daar zijn die WiFi punten prima voor. Het uitgebreide werk kun je beter doen in de hotelkamer op het WiFi netwerk van je hotel.

Dit vind je ook leuk
Alle praktische informatie over New York
Lees meer

Alle praktische informatie

Je hebt besloten om naar New York te gaan? Gaaf! Nu begint het leuke: het plannen van de…