Alle wijken in New York

New York is natuurlijk bekend als Manhattan. Maar New York is zoveel meer. Er zijn een hele hoop wijken die samen New York maken. Hieronder een lijst van alle wijken in New York.

Alle wijken in New York

Manhattan New York

Manhattan is misschien wel de meest bekende wijk van de wereld. Het eiland Manhattan is voor velen het middelpunt van New York. In dit deel van New York wordt de meeste economie gedreven en het is het meest populaire stadsdeel onder toeristen. Hier vind je dan ook de meeste hoogtepunten van New York.

Queens New York

Ondanks de populariteit is Manhattan zeker niet de grootste wijk van New York. Op dit punt scoort Queens het hoogst met ruim 283 vierkante kilometer. Queens is het grootste stadsdeel van New York en bestaat uit Long Island City, Jamaica, Flushing en Far Rockaway.

Brooklyn New York

De meeste New Yorkers wonen in Brooklyn. Echt waar! Brooklyn heeft maar liefst 2,5 miljoen inwoners. In Sex and The City heeft Brooklyn misschien een slechte naam, in real life is het toch een populaire wijk. In Brooklyn zijn onder andere de Brooklyn Botanic Garden, de Prospect Park Zoo en Coney Island te vinden.

Bronx New York

The Bronx is een van de vijf stadsdelen en heeft bijna 1,4 miljoen inwoners. Meer dan de helft heeft Spaanse afkomst. Net als Jennifer Lopez herself, die de wijk natuurlijk extra bekendheid heeft gegeven met haar nummer Jenny from the Block. The Bronx is staat natuurlijk ook bekend als de thuisbasis van de New York Yankees en er zijn verschillende belangrijke onderwijsinstellingen gevestigd in de wijk.

Staten Island New York

Staten Island het kleinste stadsdeel van New York en ligt het verst van het centrum. Toch is het een bekend stadsdeel. Het is zeker een bezoekje waard, het is alleen al leuk met de ferry naar Staten Island langs het vrijheidsbeeld te varen. Het is een eiland ligt de westzijde bij de ingang van de havens van New York.

Meatpacking District

Het Meatpacking District is een wijk op het eiland Manhattan, een wijk die de laatste jaren erg populair is geworden. Het is een van onze favoriete wijken, dus wij begrijpen wel waarom! Het Meatpacking District is gevuld met veel leuke (fashion) winkels, restaurants en clubs. De wijk heeft een industriële uitstraling, wat een hele andere (gezellige) sfeer creëert dan de rest van Manhattan.

Chinatown New York

Chinatown is een wijk op het eiland Manhattan in New York. De naam zegt het al, de wijk is op en top Chinees. Het heeft 300.000 inwoners, waarvan de meesten van Chinese en Oost-Aziatische afkomst. Voor de beste Aziatische restaurants ga je naar Chinatown.

Harlem New York

Harlem ligt in het in het noordelijke deel van Manhattan. De wijk is van oorsprong Nederlands, in 1658 werd het gesticht als Nieuw Haarlem door de Nederlander Peter Stuyvesant. Na het afschaffen van de slavernij eind 19e eeuw trokken veel Afro-Amerikaanse immigranten naar Harlem. Tegenwoordig wonen er ook veel mensen met Caraïbische afkomst. Harlem heeft dan ook wel de bijnaam Spanish Harlem, wat je misschien weer kent van de hit van Aretha Franklin.

Little Italy New York

Little Italy is een kleine buurt in het zuiden van Manhattan. Er wonen nog steeds veel Italianen, afstammend van de vroegere Italiaanse immigranten die naar New York kwamen. Als je denkt aan Italië, denk je al snel aan lekker eten. In Little Italy vind je dan ook veel heerlijke Italiaanse restaurants.

Dit vind je ook leuk
reisgidsen New York
Lees meer

Reisgidsen over New York

Als je dan je reis naar New York hebt geboekt, is het tijd voor ultiem voorpret! Dat betekent…