World Trade Center Transportation Hub

Als je in New York bent en je gaat het One World Trade Center bezoeken, dan zie je naast het 9/11 museum een heel gek puntig gebouw staan. Ik had het al een paar jaar gezien, maar snapte eigenlijk nooit wat het moest gaan worden. In de zomer van 2016 was het zo goed als klaar, maar al open voor het publiek.

One World Tradecenter Transportation Hub

Wat een bouwwerk!

One World Trade Center Transit Hub is natuurlijk niet alleen een winkelcentrum. Het is een hub voor metro’s. Maar naast dat je er kunt winkelen en naar de metro kunt lopen is het een meesterlijk bouwwerk. Het complete gebouw zit in de grond, dus zodra je de draaideuren door bent, kom je op een soort balkon uit. Doordat alles symmetrisch is, is het vanaf het balkon een visueel huzaren stukje. Absoluut een foto moment.

Het is ook een winkelcentrum

Het grooste gedeelte van het gebouw bestaat uit een heel tof winkelcentrum, waar ze alles hebben van een Apple Store tot de hipste kledingzaken. Toen ik er was in de zomer van 2016 was het blijkbaar nog niet heel bekend, want het was helemaal niet druk! Daarnaast is het een ideale plek als je even naar het toilet wilt.

Transit Hub

Als je toch bij het WTC bent

In de zomer van 2016 was het heet in de stad. Dus wandelen is prima, maar soms is dan een airco ruimte ook wel even lekker om af te koelen. Zo kwam ik ook eigenlijk het WTC Transportation Hub. Daarnaast is het bij One World Trade Center en het 9/11 park. Dus een perfecte plek in de stad om naar toe te reizen om verschillende dingen in één keer te bekijken. Wat niet alleen The One World Trade Center is een indrukwekkend bouwwerk. Ook de One World Trade Center Transportation Hub is een prachtig bouwwerk wat op je must-see lijstje moet staan.

Dit vind je ook leuk