Yotel New York

Van alle keren dat ik nu in New York ben geweest, is bijna altijd Yotel het hotel geweest waar ik verbleef. Voor mij is de prijs, de ligging en de accommodatie zelf zo goed, dat ik eigenlij helemaal geen zin heb om een ander hotel te proberen! En daarom wil ik je graag vertellen waarom jij ook een keertje Yotel zou moeten proberen.

Yotel New York – efficiënt met ruimte

De tweede keer New York was in 2011 en eigenlijk zouden we opnieuw naar The GEM voor onze overnachtingen. Op het allerlaatste moment las ik een berichtje over een nieuw hotelconcept, waarvan een hotel net zijn deuren had geopend in New York: The Yotel. Ik zag een YouTube video met een gave launch party, waar allemaal DJ’s in verschillende kamers aan het draaien waren. Het hele gebouw leek paars, hip and happening. En een heel belangrijk detail: het Yotel beschikt over een gigantisch dakterras! Na het zien van de foto’s en video’s moesten we wel naar dit hotel.

Yotel New York

Alle kamers zijn maximaal efficient ingericht. Nu zijn kamers in New York sowieso al niet groot en dat geldt dus ook voor het Yotel, maar ze weten verrekte veel efficiëntie uit zo’n kamer te halen. Veel onderdelen hebben dubbele functies en je ziet eigenlijk nergens een stuk loze ruimte wat niet ergens voor kan worden gebruikt. Zo heb je bijvoorbeeld op een standaard kamer een bed wat elektrisch uitschuift op het moment dat je gaat slapen. Ben je nog niet toe aan een dutje, dan is je bed korter en heb je dus meer leefruimte.

Alles wat het beloofde

Toen de taxi voor het hotel stopte, had ik al het gevoel dat Yotel alles zou zijn wat het had beloofd. Je komt binnen op de begane grond, een grote ruimte met de beroemde bagage robot. Terwijl ik een beetje verloren in de hal stond, kwam er een piccolo op mij af en vroeg (zoals bijna iedereen) hoe het met mij is. Nog voordat ik goed en wel antwoord had gegeven, gingen we samen richting een rij van hippe terminals waar ik mijn reservering kon opvragen. Via het touchscreen vulde ik mijn achternaam in en al snel kwam mijn boeking naar voren. Nog een druk op het scherm en mijn kamersleutel (eigenlijk een pasje) kwam uit de terminal. De piccolo zei dat ik naar de 4de etage moest. Daar is de mission control die mij verder zouden helpen. Dat klinkt spannend: mission control.

Na een kort liftritje stapte ik uit op de 4de verdieping waar zowel hippe lounge muziek als de mission control mij verwelkomde. Ze verwezen me naar de lift die mij naar de 27ste verdieping zou brengen. Daarnaast vertelde ze over de faciliteiten zoals het grote restaurant, het dakterras en computers waar je op kan internetten, mocht je zelf niets aan elektronica bij je hebben.

Executive view cabin

Ik stapte in de andere lift en drukte knop 27, het hoogste nummer (penthouse!). Net als de rest van New York ging de lift erg snel. Thuis in Nederland had ik gekozen voor een Executive View Cabin, zoals dat heet. Eigenlijk gewoon “a room with a view”. Ik ben erg visueel en val dus voor mooie plaatjes. Zo ook bij deze kamer. Het uitzicht zag er adembenemend uit op de foto en dat wilde ik meemaken. Alhoewel ik twijfelde of het wel echt was. Soms zijn plaatjes nu eenmaal mooier dan in het echt. Dat bleek bij het Yotel niet waar te zijn. Het was in het echt nog beter dan op het plaatje. Doordat de kamer op de hoek van het hotel zit, is 50% van je kamer glas, van vloer tot plafond. Tel daar bij op dat deze kamers allemaal van de 17 t/m 27ste verdieping zitten, dan kun je ongeveer wel nagaan hoe fantastisch het uitzicht is.

executive-queen Yotel

Vooral als de avond is gevallen en langzaam New York oplicht, kun je heerlijk vanuit je bed over de stad kijken. En met de elektrisch bedienbare verduistering, hoef je niet meer op te staan om al die grote ruimte te verduisteren en die nodige slaap in te halen. Zelf vind ik de halve verduistering het prettigst. Dan heb je toch nog de contouren van de stad in je kamer.

Perfecte ligging

Er is voor mij nog een reden om vaker voor het Yotel te kiezen: de ligging. Op de hoek van 42nd street, kun je eigenlijk een hoop dingen in de stad lopend bereiken. Sowieso zit je dicht bij Hell’s Kitchen, waar je prima ’s avonds wat kunt eten. Je zit op nog geen 5 minuten lopen van Time Square en de metro is ongeveer 3 minuten lopen. Dat maakt het voor mij echt ideaal. Je zult momenten hebben dat je graag even in de metro stapt om een afstand te overbruggen, maar soms is het ook gewoon lekker om boven de grond te wandelen en de stad in je op te nemen. Mocht je echt een hele grote afstand moeten afleggen, dan staat er altijd wel een taxi voor de deur of een vriendelijke piccolo die er eentje voor je aanhoud.

Het daktres van Yotel New York

Dakterras

Naast alle hipheid van het Yotel, de perfecte ligging om lopend veel van de stad te zien en de mooie kamers is er nog een laatste reden om naar het Yotel te gaan: het dakterras! Als een van de weinige hotels in New York, kun je bij het Yotel heerlijk buiten eten en drinken, of gewoon “hangen”. En dat dakterras is zeker niet een lullig dingetje. Een heerlijk groot dakterras met allemaal verschillende stoeltjes en tafeltjes, waarbij hier en daar een lounge zithoek is gemaakt. En vergeet niet de lekkere cocktails die je er kunt krijgen. Mocht je in de zomermaanden naar New York gaan dan is zo’n dakterras een heerlijk extraatje.

Ook in het Yotel logeren?
CONTROLEER DAN HIER BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN.